Na fa'afefea le gaosiga ma le fa'atauga a Saina ia Ianuari?

Fa'amatalaga ma Fuainumera Fa'amaumauga, Saina Fa'alapotopotoga Fa'a'oloa Umea ma Uamea

O le gaosiga o le uʻamea o pisinisi uʻamea faʻamaumauga autu ia Ianuari o le 62.86 miliona tone, i luga ole 4.6% i lea tausaga ma lea tausaga ma le 12.2% mai ia Tesema 2023. I le amataga o le Tausaga Fou, o le gaosiga o pisinisi uamea na faasolosolo malie ona toe maua.ia Ianuari, faʻatau atu pisinisi uʻamea 61.73 miliona tone o uamea, i luga 14.9% tausaga-i-tausaga, i luga 10.6% mai Tesema i le tausaga talu ai.

O le aso malolo o le Spring Festival i lenei tausaga e fai si tuai pe a faʻatusatusa i le 2023, Ianuari faʻatauga o pisinisi uʻamea e masani lava, gaosiga ma le faʻatauga o le 98.2%, faʻatusatusa i le vaitaimi tutusa i le 2023 faʻaleleia i le 8.7 pasene.Ae ui i lea, i le taimi lava e tasi, o loʻo maualalo pea le manaʻoga maketi o loʻo i ai nei, o loʻo leaga pea le uʻamea, o le gaosiga ma le faʻatauga o loʻo faʻaauau pea ona faʻaitiitia, ma o le gaosiga ma le faʻatauga o le tau faʻatusatusa ia Tesema 2023 na paʻu i le 1.4 pasene.

E sili atu ona manino le si'itia o ipu ma fasi pepa i lea tausaga ma lea tausaga

Ia Ianuari, o le gaosiga o le uamea e 62.86 miliona tone, o se siitaga o le 2.77 miliona tone, i luga ole 4.6%.Faatasi ai ma i latou, o le gaosiga o loʻo faʻaalia mo se faʻaopoopoga tele o ipu ma fasi pepa e sili atu ona manino, ipu,laupepa lanu lanuma aveese,fasi uamea taai vevela, e pei o le sili atu i le 15% le tuputupu ae i lea tausaga ma lea tausaga;u'amea, ma uaea uaea o lo'o fa'aitiitia pea.Fa'atasi ai ma le fa'aliliuina o le fa'atulagaina o mana'oga maketi, o le fa'atulagaina o oloa o pisinisi u'amea na fa'aauau pea ona fa'aleleia.

ipu uamea taai vevela

Ole manaoga ole maketi mo le faufale uamea ua faamoemoe e maualuga

Fa'ateleina sea o oloa uumi

Ia Ianuari, u'amea fa'atau atu o le 61.73 miliona tone, lea e 56.95%, 40.19%, 1.62%, 0.54%, 0.7% o ipu ma fasi, uamea umi, paipa, uamea o nofoaafi, ma isi uamea.Faatasi ai ma le faʻaauau pea o le faʻamalieina o faiga faʻavae fanua i le salafa o le lalolagi, aemaise lava le fausiaina o fale puipuia, fausiaina o fale lautele, ma le toe faʻaleleia o nuʻu i le taulaga, e pei o le faʻalauiloaina o le "tolu galuega tetele", o le manaʻoga maketi mo le fausiaina o uʻamea o loʻo faʻamoemoeina. maualuga ia Ianuari, o oloa umi na mafua ai le siitia.

Mai le gaosiga o le PMI (Purchasing Manager's Index) ma le faufale pisinisi suiga fa'asino igoa, fa'aogaina o u'amea (ta'imua i le masina e tasi) fesuiaiga ma lona fa'amaopoopo malosi.E maualuga le fa'amaopoopoina ole PMI ole gaosiga ma le fua fa'atatau (tasi le masina o lo'o i luma), fa'asologa o galuega faufale ma le fa'atusatusaina o le fa'aaogāina o uamea (tasi le masina tu'u) maualuga.

vili uamea

Ia Ianuari, o ituaiga faʻatau uʻamea na mafua ai le maualuga o ituaiga ovili uamea taai vevela(pepa u'amea u'amea vevela, fasi uamea lautele-mafiafia, fa'amea u'amea manifinifi ma lautele, ta'ai u'amea vaapiapi vevela, pe a uma le tutusa) e 30.6%, uaea uaea (rebar, coils, pe a uma) e 29.8 %, ipu mafiafia-mafiafia (tusi fa'aopoopo-mafiafia, ipu mafiafia, ipu feololo, ina ua mavae le tutusa) maua 12.9%.

Mai le vaaiga o le vaevaeina o ituaiga o vaega, ia Ianuari, vaeluaga o le mafiafia o fasi uamea lautele na maua ai le tele o le tausaga i lea tausaga, mama uma i lalo, i le faasologa, 1.6 pasene, 0.6 pasene;pa'u pa'u i le 0.7 pasene pasene i lea tausaga ma lea tausaga, ae o le mama na siitia i le 2 pasene;vili i lea tausaga ma lea tausaga, ua i luga mama.O faʻamaumauga o loʻo faʻaalia ai o le vaega o oloa uumi ua toe faʻaleleia ina ua maeʻa le faʻaitiitia.

Na siitia le aofa'i o oloa auina atu i fafo i le 28.8% i lea tausaga ma lea tausaga

Ia Ianuari, o pisinisi uamea na auina atu i fafo 2.688 miliona tone o uamea, faatasi ai ma le fua faatatau o oloa auina atu i fafo e tusa ma le 4.35%, ma o le aofaʻi o oloa auina atu i fafo na siitia i le 28.8% pe a faatusatusa i le vaitaimi tutusa i le 2023. Faatasi ai ma i latou, ipu ma fasi, uamea umi, paipa, uamea. mo nofoaafi ma isi uamea na auina atu i fafo 1.815 miliona tone, 596,000 tone, 129,000 tone, 53,000 tone ma le 95,000 tone, e tusa ma le 65.48%, 21%, 7.14%, 2.94% ma le 3.44%.

Ia Ianuari, o le aofaʻi o oloa auina atu i fafo o ituaiga sili atu o uʻamea vevela, ipu, ma vaega uʻamea oloa, i le faasologa, 898,000 tone, 417,000 tone, 326,000 tone, ma oloa auina atu i fafo na faʻatatau mo le aofaʻi o latou faʻatauga e 4.7%, 5.2%, 5.1. %.O u'amea mo auala o nofoaafi ma paipa uelo e le'i su'esu'e na maua ai le maualuga tele o fa'atauga i fafo.

Ia Ianuari, o le faatupulaia o oloa auina atu i fafo o ituaiga tele o uʻamea uʻamea vevela ua i luga 146.3%, ma paʻu paʻu uʻamea faʻapipiʻi ma paipa uʻamea uʻamea 7.6%, 14.2% tausaga-i-tausaga.

O lo'o fa'aauau pea le fa'alavelave o "mea i matu e alu i saute".

Ia Ianuari, u'amea fa'atauga i totonu o le atunu'u e tusa ai ma le fa'aitulagi fa'aitulagi, Sasa'e Sasa'e tafe mai e 45.7%, North Saina fa'aulufale mai 20.5%, Saute Central tafe mai 19.7%, Saute Sisifo o lo'o maua mo le 7.5%, Northwest, ma Matu i sasa'e tafe mai tala. mo le tusa ma le 3.3%.I le fa'ai'uga o le tausaga, o lo'o fa'aauau pea le tulaga o le "mea i matu i saute", o Saina i Matu, ma Saina i Sasa'e i Sasa'e na pa'u i lalo, ma o Saina i Sasa'e, ma Saina i Saute-Sisifo na siitia ai.

Mai le tafe mai o faʻamaumauga i lea tausaga ma lea tausaga, ia Ianuari, Saina i Sasaʻe, Central ma Saina i Saute o loʻo faʻatupuina le siʻitia o le 2.6 pasene, 0.8 pasene, Saina i Matu, ma Saina i Sasaʻe Sasaʻe na paʻu i lalo 1.8 pasene, ma le 1.1 pasene. , e faʻaalia ai o Saina i Sasaʻe, Tutotonu ma Saute Saina o le faʻamautuina o le tamaoaiga e sili atu le lelei nai lo isi itulagi.

 

Uamea Ta'avale vevela

Mai le tafe mai o ituaiga o fausaga, o mea tau nofoaafi i North China na mafua ai le maualuga o le tafe mai;u'amea umi, ipu ma fasi mea fa'apipi'i i Sasa'e o Saina na maua le maualuga maualuga;paipa, Saina i Sasa'e, ma Saina i Matu e tutusa lelei.

E sili atu ona manino le fa'aputuina o fa'aputuga o fa'atauga

I le faaiuga o Ianuari, o oloa uamea e 17.12 miliona tone, o se faaitiitia o le 50,000 tone mai le faaiuga o Tesema 2023, faatasi ai ma faamaumauga i se tulaga maualalo talu ai nei.Mai le va'aiga o le fa'atulagaina o su'esu'ega, o ituaiga o u'amea fa'atasi ma le tele o fa'amaumauga e masani lava o uaea, vaega uamea ma le u'amea vevela.

Mai le asosi uʻamea e mataʻituina le uʻamea agafesootai suʻesuʻega, i le faaiuga o Ianuari 5 ituaiga uʻamea tetele o suʻesuʻega faʻaagafesootai e 8.66 miliona tone, o se faʻaopoopoga o le 1.37 miliona tone pe a faʻatusatusa i le faaiuga o Tesema 2023, ma faʻateleina le faʻaputuga.Ona o le a'afiaga o le aso malolo o le Spring Festival, na fa'aauau pea ona fa'aitiitia le mana'oga fa'ai'u, ma ua sili atu ona iloagofie le fa'atauga vaivai o maketi.


Taimi meli: Mati-27-2024