E mafai ona maualuga oloa auina atu i fafo a Saina ia Mati?

O faʻamaumauga lata mai mai le Pulega Lautele o Tiute na faʻaalia ai ia Ianuari-Fepuari 2024, na faʻatau atu e Saina le 15.912 miliona tone o le sila, i luga ole 32.6% i lea tausaga ma lea tausaga;faaulufale mai 1.131 miliona tone o sila, i lalo 8.1% tausaga i lea tausaga.O lo'o fa'aalia pea le si'itia o le si'itia i lea tausaga ma lea tausaga.

I le tulaga lelei o tau o oloa auina atu i fafo ma le lava o poloaiga muamua na una'ia i le 2 masina muamua o lenei tausaga, o oloa auina atu i fafo i Saina na matua maualuga lava i lea tausaga ma lea tausaga, ae o loo faaauau pea ona maualalo le tulaga o oloa mai fafo.I totonu o le 2 masina muamua o lenei tausaga, o oloa auina atu i fafo a Saina e 14.781 miliona tone, o se siitaga e 34.9% i lea tausaga ma lea tausaga, o le fua faatatau o le tuputupu aʻe o le pa'ū faaletausaga o le tausaga talu ai i le 10.7 pasene.

I le taimi lava e tasi, o oloa auina atu i fafo e Saina, ma faaulufale mai o le tele o vaega e tatau ona gauai atu i ai.

Muamua, o le vaega o gaosiga o le lalolagi o loʻo toe faʻaleleia ma le mausali, ae o loʻo i ai pea a tatou manaoga mai fafo i lalo o le mamafa.

I le taimi nei, o le PMI o le gaosiga o le lalolagi (Purchasing Manager's Index) ua faʻaleleia atili, e sili atu nai lo le Q4 2023, e faʻaalia ai o loʻo mautu le tamaoaiga o le lalolagi.China Federation of Logistics and Purchasing data o loʻo faʻaalia ai ia Fepuari 2024, o le PMI gaosiga o le lalolagi e 49.1%, i lalo 0.2 pasene mai le masina talu ai, o le masina lona lua i luga aʻe o le 49.0%, maualuga atu nai lo le maualuga o le 47.9% i le kuata lona 4. o le 2023, e faʻaalia ai le toe faʻaleleia o le vaega o gaosiga o le lalolagi.

vili uamea taai vevela

I totonu o le atunuʻu, ia Fepuari, o le faʻailoga fou o oloa auina atu i fafo a Saina na 46.3 pasene, i lalo ole 0.9 pasene mai le tausaga na muamua atu, e atagia mai ai le mamafa o le tatou manaoga i fafo.

Uamea Ta'avale vevela I Coils

Lona lua, o lo'o fa'aauau pea le fa'atupula'ia o sapalai i maketi uamea i fafo.

Ia Ianuari 2024, na faʻaalia ai le faʻaitiitia o le gaosiga o uʻamea i le lalolagi atoa.O faʻamaumauga a le World Steel Association o loʻo faʻaalia ai ia Ianuari, o le gaosiga o le uʻamea o le lalolagi o 71 atunuu ma itulagi o loʻo aofia i totonu o faʻamaumauga e 148.1 miliona tone, o le paʻu i lea tausaga ma lea tausaga o le 1.6%.I le vaitaimi lava lea e tasi, o le gaosiga o uamea i fafo na faʻaalia ai le toe faʻaleleia o tausaga taʻitasi.

Ia Ianuari 2024, o le gaosiga o le uamea i atunuu ma itulagi i le salafa o le lalolagi e ese mai i Saina e 70.9 miliona tone, i luga 2.6 miliona tone mai le tausaga na muamua atu, ma luga 7.8% i lea tausaga ma lea tausaga, faatasi ai ma le tuputupu aʻe faʻaititia i le 1.0 pasene faʻatusatusa. faatasi ai ma lena ia Tesema o le tausaga talu ai, o faʻamaumauga na faʻaalia.

Tolu, o lo'o i ai pea le fa'amanuiaga o tau o oloa fa'atau atu a Saina.

I le taimi nei, o loʻo i ai pea le tau o le faʻatau atu uamea a Saina.O faʻamatalaga mataʻituina o le Lange Steel Research Center o loʻo faʻaalia mai ia Mati 6, Initia, Turkey, atunuu CIS,uamea taai vevelaO upusii o oloa auina atu i fafo (FOB) e 615 tala Amerika/tone, 670 tala Amerika/tone, 595 tala Amerika/tone, ae o upusii o oloa auina atu i fafo a Saina e 545 tala Amerika/tone, pe a faatusatusa i upusii o oloa auina atu i Initia e maualalo ifo nai lo. 70 US tala / tone, maualalo ifo nai lo le Turkish 125 US tala / tone, maualalo ifo nai lo atunuu CIS e maualalo ifo i le 50 USD / tone.

Uamea Ta'avale vevela I Coils
Uamea Ta'avale vevela I Coils

Lona fa, o le fa'ailoga o oloa auina atu i fafo a Saina na toe pa'u i totonu o le sone fa'aitiitia.

Mai le kamupani uamea oloa auina atu i fafo faamatalaga o poloaiga, ona o le toe maua mai o oloa i fafo, o le faasinoupu o poloaiga oloa auina atu i fafo a Saina o loo i lalo o le mamafa, ia Fepuari, o le faasinoupu fou o poloaiga auina atu i fafo o pisinisi uamea sa 47.0 pasene, i lalo 4.0 pasene, toe pauu. toe fo'i i le sone fa'aitiitiga, lea o le a avea ma vaega mulimuli o le fa'atauina atu o u'amea a Saina e fai ai se fa'alavelave.

Lona lima, i se taimi pupuu, o le a fa'aalia i fafo atu o u'amea i lea tausaga ma lea tausaga, o fua fa'atatau o filifili o lo'o fa'asolosolo malie.

I le amanaia o le 2 masina muamua o lenei tausaga, o le averesi o le 7.956 miliona tone a Saina i masina taʻitasi, o loʻo faʻaalia ai le maualuga o le tulaga o oloa auina atu i fafo, faʻatasi ai ma Mati 2023 oloa auina atu i fafo o le 7.89 miliona tone, o loʻo faʻamoemoe i le 2024 Mati le tausaga faʻatau atu a Saina. -i-le-tausaga, filifili fua faatatau o le a faʻaalia ni suiga laiti i tulaga.

O oloa mai fafo, o loʻo faʻaauau pea le faʻateleina o gaosiga i totonu o le atunuʻu i le sone faʻaititia, ma le tosoina o le manaʻoga o le uamea e faʻatapulaʻaina, aʻo le maualuga o le gaosiga o oloa faʻaulufale mai a Saina ua matua faʻatupulaia, o oloa mai fafo a Saina e faʻamoemoe e tumau le maualalo mulimuli ane.


Taimi meli: Mati-13-2024